BUFET CIEPŁY

Wigilijny rubinowy barszcz z uszkami

Delikatny krem z borowika szlachetnego

Zupa rybna z aromatem koperku

Tradycyjny karp smażony na złoto

Okoń nilowy w sosIe maślanym beurre blanc z krewetkami i świeżą kolendrą

Sandacz w sosie porowym z białą fasolką w aromacie świeżego tymianku

Łosoś pieczony z jabłkiem i gruszką w aromacie różowego pieprzu

Domowe pierogi z kapustą i grzybami okraszane cebulą

Regionalne pierogi z bryndzą i oscypkiem

Kapusta kiszona z grochem i świeżym majerankiem

Łazanki z kapustą i suszonym podgrzybkiem

Ziemniaki z masłem i koperkiem

Gnocchi z grzybami leśnymi z świeżą pietruszką

Pieczone warzywa okopowe z miodem i rozmarynem

Kapusta czerwona ze śliwką suszoną duszoną w czerwonym winie

Kompot z suszonych owoców

Kawa, herbata, soki owocowe, woda

BUFET ZIMNY

Śledź w śmietanie z jabłkiem Granny Smith

Rolada szpinakowa z wędzonym pstrągiem i kremowym serkiem Philadelphia

Tradycyjna sałatka jarzynowa z domowym majonezem

Łosoś marynowany w burakach i koperku na chrupiącej sałacie

Pasztet z soczewicy z marynowanymi grzybami i sosem tatarskim

Domowy pasztet z dziczyzny z żurawiną i chrzanem

Sałatka z kaszy pęczak, prażonych orzechów i marynowanej dyni ze świeżą kolendrą

Sałatka z pieczonych buraków, koziego sera, fig i rucoli, oliwa

Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem, kaparami, piklowaną cebulą i dymką

Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkami

Brokuły z pomidorami koktajlowymi, orzechami i dipem czosnkowym

Wybór serów pleśniowych i regionalnych z konfiturą owocową

Selekcja wędzonych ryb

Selekcja chrupiących sałat z sosami winegret

BUFET DZIECI

Makaron z sosem z pieczonych pomidorów

Filet z białej ryby w chrupiącej panierce

Kremowe ziemniaki puree

Surówka z marchewki i pomarańczy

BUFET SŁODKI

Piernik Strucle z makiem

Sernik z pomarańczą

Tradycyjna kutia z bakaliami i miodem